نابرابری جنسیتی در حقوق ایران / آلاله باغبانی و حسین قربانیان
چکیده:
راست است که زنان در جامعه ما نیز بسان سایر جوامع، به علل مختلف از جمله وجود عرف و عادات نادرست بجای مانده از عصر جاهلیت، در معرض تضییع حقوق فردی و اجتماعی قرار دارند و صد البته باید با رویکردی دقیق به دین، زنان مسلمان به همة حقوق شرعی خود دست یابند، ولی باید توجه داشت که عادات و رسوم غلط از دین، تفکیک گردند تا به بهانه رد سنتهای ناروا، دین و ارزشهای آن نفی نگردد؛ اصل بازشناسی حقوق و احقاق حقوق زنان بلکه هر انسانی که حقوق او در معرض تضییع قرار دارد، اقدامی است مقدس، ولی افراطیگری، خود مانع اجرأ عدالت و تأمین حقوقزنان و برابری جنسیتی خواهد شد.
باید توجه داشت که تبعیض ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم جوامع دارد و یکی از شاخص های هر تمدن را مسلما باید در دیدگاه آن تمدن نسبت به وضعیت زنان دانست.
اسلام حقوق زنان را از خداوند متعال طلب مینمایداز ایـن رو، در اسـلام، عدالت از یـک واقعیـت نفسالامری برخوردار است. قانونگذار نیز در ایران علیالقاعده کوشیده است قواعد و مقررات حقوقی را بر مبنای فتاوی فقیهان امامیه تدوین کند.
روش کار در این پژوهش روش توصیفی و مطالعات کتبخانه ای بوده است و در این تحقیق برآنیم تا اثبات نماییم؛ بسیاری از اموری که اکنون علیه ایران به آن استناد می شود و در ایران انجام آن ها نقض اسلام تلقی می کنند، الزاما نقض اسلام نبوده بلکه ممکن است فقط با بعضی دیدگاه ها نسبت به اسلام همخوانی نداشته باشد.
کلید واژه ها:
اسلام، حقوق زن، برابری جنسیتی، جنسیتی، تبعیض، عدالت.