تأثیر تمرینات آمادگی جسمانی و برایتونیک بر تعادل زنان شهر تهران / راضیه علمایی
چکیده:
اهداف: با توجه به مشکلات جسمانی زنان، یکی از مهم ترین مشکلات جسمانی آن ها علاوه بر مشکلات فیزیولوژیکی عدم تعادل است، که یکی از فاکتورهای مهم در کیفیت زندگی آن ها به حساب می آید. هدف در این پژوهش تآثیر با دو شیوه تمرینی پایه جسمانی و برایتونیک (به عنوان شیوه ای نوین در میان زنان) تعادل ایستا و پویا، بوده است. مواد و روش ها: تعداد 45 آزمودنی ک شامل زنان که به سه گروه، 15 نفر گروه تمرینات پایه آمادگی جسمانی، 15 نفر گروه تمرینات برایتونیک و 15 نفر گروه کنترل تقسیم شده. انجام 8 هفته تمرینات پایه آمادگی جسمانی با تقسیم حرکات پایه آمادگی جسمانی به سه بخش زانو بلند، شنا و دراز نشست با رعایت اصل اضافه بار و با توجه به علاقه افراد انجام شد، تمرینات برایتونیک شامل همان تمرینات کششی وحرکات برایتونیک می باشد. گروه کنترل برنامه تمرینی خاصی را دریافت نکردند.
یافته ها: پس از سپری کردن 8 هفته تمرینات پایه آمادگی جسمانی و برایتونیک با توجه به نتایج پیش آزمون قبل از اجرای پروتکل امتیازات تعادل ایستا و پویا در مقایسه با گروه کنترل با تاثیر معناداری _05/0>P) به پایان رسید.
نتیجه گیری: تمرینات پایه آمادگی جسمانی و برایتونیک تاثیر معناداری در افزایش تعادل ایستا و پویا در زنان آموزش پذیر داشته است.
واژگان کلیدی:
زنان شهر تهران، تمرینات برایتونیک، تمرینات پایه آمادگی جسمانی، تعادل.